Regeringens plan for fremtidens svineproduktion?

Staten skal i en to-årig overgangsperiode stå for VVM-tilsynet med landbruget. Men det er uvist om kommunerne eller staten derefter skal have ansvaret. SFs Jørn Jespersen anklager regeringen for ikke melde åbent ud før et valg.
Marie Andergren

Hvordan får kommunerne erfaring, når staten skal varetage opgaven? Skal medarbejderne i kommunerne forberede sig på at overtage landbruget, mens staten varetager opgaven? Det er noget klaproderi.

Jørn Jespersen (SF)
Miljøordfører
"Hvad er regeringens fremtidige tankegang med svineproduktionen?" Spørgsmålet fra SFs miljøordfører, Jørn Jespersen, forblev ubesvaret under gårsdagens godt to timer lange samråd i Miljø- og Planlægningsudvalget med miljøminister Connie Hedegaard (K).

Og det er der én god grund til. I hvert fald hvis man skal tro SFs Jørn Jespersen.

"Regeringen tør ikke sige åbent, at den ønsker svineproduktionen lagt ud i kommuerne. Ikke før et valg. Alle ved jo, at der er mange driftige svinebaroner blandt lokalpolitikerne i kommuerne, så det vil simpelthen være for følsomt," siger Jørn Jespersen til Altinget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024