Russisk kødimport falder med næsten en trediedel

KORT NYT: Siden starten af 2014 er import af kød i Rusland faldet markant. Dette sker samtidigt med en stigning i produktionen af kød i Rusland.
Foto: Colourbox

Vi har allerede nedbragt afhængigheden af import af fjerkræ til 10-12 procent, og der er sket store fremskridt i udviklingen af svineproduktion de seneste syv år - produktionen er steget med 90 procent i den periode.

Sergey Yushin
Formand for NMA's hovedbestyrelse

I de to første måneder af 2014 er importen af kød i Rusland faldet markant. For oksekød er tallet 35,2 procent, svinekød 19,8 procent og fjerkræ 27,1 procent. Et gennemsnitligt fald på 27,4 procent.

Samtidigt er andelen af kødproduktion steget i Rusland. Hvilket ifølge det russiske fødevareministerium gør, at Ruslands øgede produktion næsten gør det ud for den faldende import. Det skriver Globalmeatnews. 

Ifølge NMA, National Meat Association, er det gode nyheder for Rusland, fordi Rusland har kæmpet for at nedbrinde procentdelen af import af kød.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024