S, R og DF: Spareplaner går udover fødevaresikkerheden

Lars Barfoed fastholder, at Fødevarestyrelsen ikke bliver forringet af besparelser. R, S og DF mener derimod, at ministerens spareplaner er urealistiske, hvis man skal opnå den samme fødevaresikkerhed.
Mikael Børsting

Det virker som om, at ministeren tror, at medarbejderne ude i fødevareregionerne har drevet den af. Jeg har overhovedet ikke tiltro til, at de her spareplaner ikke får indflydelse på kvaliteten af fødevaresikkerheden

Jens Peter Vernersen
Fødevareordfører hos Socialdemokraterne
Der var lagt op til enegang, da Lars Barfoed i går var kaldt i samråd.
Udover Venstre, ser alle folketingets partier nemlig med dyb skeptisk på regeringens spareplaner i Fødevarestyrelsen.

Før samrådet markerede formanden for Fødevareudvalget, Christian H. Hansen (DF), overfor Altinget, at han langt fra var sikker på en ordentlig fødevaresikkerhed, med de spareplaner ministeren har fremlagt.

Fødevaresikkerheden bliver ikke forringet
Derfor startede Lars Barfoed hele samrådet med at fastslå, at fødevaresikkerheden under ingen omstændigheder vil blive berørt af de kommende besparelser:

"Jeg vil gerne understrege fra start, at hele øvelsen med rationaliseringer ikke kommer til at få indflydelse på fødevaresikkerheden. Det handler om, at styrelsen skal have en slankere struktur, så den kan blive mere effektiv. Derfor er jeg enig i, at hverken kvalitet eller kvantitet i prøverne må blive forringet," sagde Lars Barfoed.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024