Så mange kan danske fødevarer brødføde
PRODUKTION: Dansk fødevareproduktion kan brødføde mellem 10 og 15 millioner mennesker, afhængigt af hvem der tages udgangspunkt i. (Rettet)
![](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=2560,f=jpeg/https://legacy.altinget.dk/images/article/177501/21714.jpg)
![Sine Riis Lund](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=64/https://legacy.altinget.dk/images/Writers/4776-sine-riis-lund-2-48.jpg)
Sine Riis Lund
Journalist og redaktørDansk fødevareproduktion, som den er sammensat i dag, skaber årligt fødevarer med et samlet kalorieindhold på cirka 13.000 milliarder kalorier.
Det svarer til at kunne brødføde 10-15 millioner mennesker – afhængigt af det daglige kalorieforbrug pr. person. Se mere i tabellen herunder.
Det fremgår af et folketingssvar til Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget fra ressortminister Lars Chr. Lilleholt som opfølgning på et samråd i november måned.