SF: Vi fejlede med fødevarekontrollen

KONTROL: Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) fortryder, at venstrefløjspartiet ikke var ”fremkommeligt”, da de nuværende regler for fødevarekontrol blev forhandlet på plads. Hun lægger nu op til ændringer i kontrollen.
Per Bang Thomsen

Hvis vi har besætninger, der igen og igen leverer, og hvor der ikke er problemer, så er det måske ikke nødvendigt hele tiden at komme på uanmeldt besøg.

Pia Olsen Dyhr
Handels- og investeringsminister
"Vi var nok ikke helt fremkommelige, da vi forhandlede fødevarekontrol med VK-regeringen. Det kunne vi godt have gjort bedre."

Udmeldingen kommer fra handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF), der i 2010 var med til at forhandle det nuværende fødevareforlig på plads med den daværende VK-regering og flere oppositionspartier.

SF-ministeren fortryder i dag, at det daværende oppositionsparti stod så stejlt på en række krav under forhandlingerne. Ikke mindst kravet om, at alle besætninger skal kontrolleres med uanmeldte besøg fra myndighederne.

"Henrik Høegh (daværende fødevareminister (V), red.) prøvede at gøre rigtig meget på det her område, men vi var ikke helt så hjælpsomme. Det bliver vi nødt til at gøre noget ved, og derfor skal vi se på bureaukratiet og kontrollen. Hvis vi har besætninger, der igen og igen leverer, og hvor der ikke er problemer, så er det måske ikke nødvendigt hele tiden at komme på uanmeldt besøg," siger ministeren.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024