SF: Vi skal forstå dioxin

SFs fødevareordfører Jørn Jespersen ønsker svar på, om der også i Danmark er en sammenhæng mellem økologi og dioxin-indhold.
Lars Igum Rasmussen

”Jeg har en klar mistanke om, at det ikke går alt for godt for myndighederne, der arbejder med dioxinforurening og så kilden dertil. Området er nemlig blevet nedprioriteret.”

Jørn Jespersen
SFs fødevareordfører
Fakta
Dioxiner er kræftfremmende og stærkt hormonforstyrrende stoffer, der ophober sig i kroppen og nedbrydes langsomt. Dioxiner dannes ved forbrænding af organisk affald.

Kilde: Altinget.dk
Før man kan bekæmpe problemet med giftstoffet dioxin i fødevarer, må man kende dets baggrund og omfang.

Det er devisen bag SFs fødevareordfører, Jørn Jespersens, to §-20 spørgsmål til fødevareminister Marianne Fischer Boel (V).

”Vi forurener vores ydre miljø med dioxin gennem eksempelvis forbrænding. Dyrene optager disse stoffer, som dermed ender i vores fødevarer. Vi bliver derfor nødt til at kende sammenhængen og årsagen, før vi kan gøre noget ved problemet,” siger Jørn Jespersen.

Det har været fremme i medierne, at grænseværdien for dioxin-indholdet i økologiske æg i Holland og Sverige er højere end i æg fra burhøns, og at hvert tiende æg fra Holland indeholder mere dioxin, end EU-reglerne tillader, hvorfor de har måttet trækkes tilbage. SF’eren ønsker derfor at vide, om det forholder sig på samme måde i Danmark.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024