Skal vi forbyde sodavand på skolerne?

Kristendemokraterne ønsker en opgørelse fra sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen over, hvor mange sodavandsautomater der er på landets skoler. Er tallet stigende, er KD klar med et forbud mod skolesodavand.
Lars Igum Rasmussen
Kristendemokraterne overvejer, om det skal forbydes børn på landets skoler at slukke tørsten i sodavand.

I sidste måned offentliggjorde British Medical Journal nemlig en undersøgelse, der viser, at børnefedme og mængden af sodavand hænger sammen. Samme måned udgav Ernæringsrådet en rapport, der også satte fokus på sukker, fedme og børn:

"Danske børns store forbrug af sukker er alarmerende - også set i lyset af den fedmeepidemi, vi står over for i Danmark. Børns indtag af tilsat sukker bør begrænses, og især bør indtaget af sukkersødede sodavand skæres ned," siger formand for Ernæringsrådet, professor, overlæge, dr.med. Bjørn Richelsen, i en pressemedelelse.

Og nu er ideen nået op på det politiske niveau. Kristendemokraterne ønsker gennem et §20-spørgsmål til sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) oplysninger om, hvor mange skoler og andre børneinstitutioner der har opsat sodavandsmaskiner. Derudover bør sundhedsministeren overveje, om der skal indføres et decideret forbud mod sodavand på børneinstitutioner.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024