Skrappe regler giver nye dyrevelfærdsproblemer

Den øgede fokus på slagtekyllingers velfærd har henledt opmærksomheden på, at kyllingernes trædepuder kan beskadiges, hvis den strøelse, kyllingerne går på, bliver fugtig. Ifølge direktøren for Dansk Slagtefjerkræ giver det dog andre problemer. SF er uenig.
Claus Iversen

Myndighedernes stikprøvekontrol skal ifølge bekendtgørelsen foretages på mindst 50 produktionssteder årligt, men de sidste to år har de ikke kontrolleret nogen. Undskyldningen er, at man venter på et svar fra Kommissionen - det holder jo ikke.

Kristen Touborg (SF)
Landbrugsordfører
Lad det være sagt med det samme: Reglerne er komplicerede, når man udregner, hvor mange kyllingeproducenter, der leverer kyllinger med eller uden alvorlige trædepudeproblemer.

En ting er, at reglerne er indviklede. Noget andet er, om de er hensigtsmæssige, og det mener Dansk Slagtefjerkræs direktør, Jan Petersen, ikke de er.

Og det skyldes i al sin enkelthed, at skrappe regler for kyllingernes trædepuder medfører andre problemer:

"Som reglerne er nu, er det meget svært at leve op til de fastsatte grænser. Hvad der imidlertid er vigtigere, er, at de producenter, som leverer kyllinger uden problemer med trædepuderne, oplever andre og alvorligere dyrevelfærdsmæssige problemer," siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024