Stadig flere eksempler på utilsigtet GMO-spredning

KORT NYT: En ny rapport fra FN's fødevareagentur viser, at der globalt registreres stadig flere eksempler på rester fra GMO-afgrøder i varer, hvor de ikke burde være.
Foto: Colourbox

FN's fødevareagentur FAO har netop udført et studie, der viser, at hyppigheden af GMO-rester i fødevarer og foder er stadigt stigende på globalt plan. 

Resultatet af undersøgelsen er, at det forøgede niveau af GMO-producerede afgrøder som bieffekt også betyder lave niveauer af GMO i andre afgrøder. Spredningen kan ske, hvis ikke-GMO-afgrøder gror i nærheden af, bliver pakket eller opbevaret samme sted, eller transporteret sammen med, GMO-afgrøder.

Spredning af gmo har i flere tilfælde betydet en afbrydelse af handel med korn og andre afgrøder fra importlandets side. Afgrøderne er herefter blevet destrueret eller returneret til oprindelseslandet. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024