Staten låner ansatte i amterne

Miljøministeriet ønsker at låne medarbejdere i amterne allerede fra den 1. juni 2005. Den dato træder kommunalreformen nemlig i kraft på et enkelt punkt: Vandplanlægning. Staten ønsker at overtage ansvaret før tid af frygt for økonomisk uansvarlighed i amterne.
Marie Andergren
Miljøministeriet ønsker at låne medarbejdere i amterne fra den 1. juli 2005, fordi kommunalreformen på ét enkelt punkt træder i kraft allerede denne dato.

"Det politiske ansvar for vandplanlægningen bliver fra dette tidspunkt miljøministerens, mens det i virkelighedens verden bliver amternes medarbejdere, der skal udføre opgaverne. Derfor træder kommunalreformen på dette punkt i kraft før tid," siger chefkonsulent i Miljøministeriet, Bente Nielsen, til Altinget.

Arbejdsopgaven bliver at udarbejde de vandplaner, som Danmark er forpligtet til efter EUs vandrammedirektiv. Der skal blandt andet fastsættes målsætninger for vandkvaliteten helt generelt, og eksempelvis værdier for kvælstof og fosfor. Det er dog endnu uvist, hvor mange amtslige medarbejdere staten ønsker at låne. Men chefkonsulent Bente Nielsen forventer, at medarbejderne skal levere konkrete opgaver til Miljøministeriet fra hvor de sidder i dag.

Frygt for økonomisk uansvarlighed i amterne
Årsagen til, at staten vælger at fremrykke ansvaret for vandplanlægningen - der ellers først skulle være trådt i kraft den 1. januar 2007 - er frygten for økonomisk uansvarlighed i amterne:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024