Større bemyndigelse til fiskerikontrol

Fødevareministeren har fremsat et nyt lovforslag, der lægger op til, at kontrolmyndighederne kan foretage kontrol af fiskerfartøjer uden en retskendelse og uden at overgive sagen til politiet. Danmarks Fiskeriforening er positiv, men påpeger dog, at fiskernes retssikkerhed bør sikres.
Cecilie Bech
Fødevareminister Hans Christian Schmidt (V) har den 28. oktober fremsat et lovforslag om ændring af fiskeriloven.

Lovforslaget lægger op til, at Fødevareministeriets fiskerikontrolskibe kan foretage kontrol af fiskerfartøjer til søs, uden først at indhente retskendelse eller overgive sagen til politiet - når ansatte om bord med rimelig grund kan mistænkes for at have overtrådt fiskerilovgivningen.

Forslaget er fremsat, fordi Hans Christian Schmidt mener, at det er urealistisk, at politiet kan være til stede ved fiskerikontrollen til søs.

Forslaget gør det også muligt for kontrolmyndigheden ved kontrol i havnen at holde eksempelvis et fiskerfartøj eller en fangst tilbage, indtil politiet kan komme og foretage de nødvendige tvangsindgreb.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024