Strafmulighed for fødevarer samler støv

Ingen fødevarevirksomhed er indtil videre af en domstol blevet fradømt retten til at virke – alligevel vil forbrugerministeren stramme loven.
Der er ingen fødevarevirksomheder, der er blevet lukket af domstolene indtil videre. Alligevel skal Fødevarestyrelsen nu kunne gøre det.
Der er ingen fødevarevirksomheder, der er blevet lukket af domstolene indtil videre. Alligevel skal Fødevarestyrelsen nu kunne gøre det.
Niels Th. Dahl

Vi synes, man skulle afprøve mulighederne i den eksisterende lovgivning, inden man indfører en ny, som oven i købet er retssikkerhedsmæssigt betænkelig.

Lone Rasmussen
Chefkonsulent i Dansk Handel & Service

Kritikken af den nye fødevarelov tager til.

Handelsbranchen mener, at flere af stramningerne i loven er meningsløse, fordi der allerede i dag findes lovgivning, der bare ikke bliver udnyttet.

Med den nye fødevarelov bliver det muligt for fødevarekontrollen administrativt at fratage virksomheder retten til drive fødevarevirksomhed - en mulighed, der siden 1. juli 2005 har krævet både en politianmeldelse og en dom fra en domstol.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024