Svineproducenter har ondt i omdømmet

SVINEKONGRES: Det var et erhverv i modgang, der 21.-22. oktober holdt årsmøde og kongres i Herning Messecenter. Efterårets MRSA-debat har ikke gjort det nemmere for svineproducenterne at forbedre deres image i befolkningen.

Svineproducenterne kæmper mod det dårlige image, som bakterien MRSA er med til at give dem
Svineproducenterne kæmper mod det dårlige image, som bakterien MRSA er med til at give demFoto: Colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

Der var ikke mange glade budskaber fra talerstolen til 2200 fremmødte i Herning, hvor Videnscenter for Svineproduktion (VSP) holdt årsmøde i tirsdags. Økonomien er svækket. Selvom alt for et år siden tydede på, at 2014 skulle blive et glimrende år for landmændene, blev det lige præcis det modsatte. Ruslands importforbud på svinekød, først grundet afrikansk svinepest, derefter som følge af konflikten i Ukraine, har ramt erhvervet hårdt.

Men svinebranchen lider ikke kun under udenlandsk modgang. Fødevareerhvervet har også den danske befolkning imod sig. Landbruget har i årevis kæmpet med et negativt image, især blandt byboerne. Og selvom Landbrug & Fødevarer med sin kampagne “Den nye fortælling” fra 2011 har haft noget held med at påvirke stemningen, så er svinebranchens omdømme stadig ringe.

Befolkningen negativt stemt
“Der er ikke medvind!” stod der på formand Erik Larsens slideshow under hans årsberetning, hvor han kunne fortælle, at 43 procent af den danske befolkning er decideret negativt stemt over for svineproducenterne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024