Tilfredshed med Høeghs salmonellaindsats

SAMRÅD: Der er tilfredshed med fødevareministerens indsats mod salmonella. Flere partier er dog bekymrede for, hvorvidt det vil lykkes at opnå særstatus i Danmark.
Der er bred politisk tilfredshed med fødevareministerens salmonellaindsats. Ministeren kunne dog ikke garantere dansk særstatus, og flere partier udtrykker bekymring.
Der er bred politisk tilfredshed med fødevareministerens salmonellaindsats. Ministeren kunne dog ikke garantere dansk særstatus, og flere partier udtrykker bekymring.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Peter Baggesgaard Hansen

Ministeren indtager det rigtige standpunkt, Kommissionen synes, det ser fornuftigt ud, og ministeren er optimistisk, hvad angår slutresultatet, så kan man næsten ikke ønske sig mere, andet end altså selve resultatet.

Per Clausen (EL)
Fødevareordfører

Et nyt kommissionsforslag vil harmonisere reglerne for tilladte forekomster af salmonella i EU. De nye regler indebærer et forbud mod de to mest forekommende typer af salmonella, som tilsammen står for 80 procent af sygdomstilfældene i EU.

I Danmark er der krav om totalfravær af alle salmonellaforekomster i danskproduceret fjerkrækød, og harmoniseringen betyder i udgangspunktet, at de skrappere danske regler på området bortfalder.

Ministeren positiv
Som Altinget | Fødevarer tidligere har berettet (se link), har regeringen stillet som betingelse for at stemme for forslaget, at Danmark kan beholde de skrappere danske regler for dansk produceret fjerkrækød.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024