Tilsætningsstoffer i økologisk mad

Det skal være tilladt at bruge nitrat eller nitrit i økologiske kødprodukter og sulfit i frugtvin. I hvert fald, hvis EU-Kommisionens forslag, der i øjeblikket er under behandling, bliver vedtaget. Altinget bringer her et uddrag af høringssvarene
Cecilie Bech
I øjeblikket behandles EU-Kommissionens forslag om en ændring af reglerne for tilsætningsstoffer i økologiske produkter.

Hvis ændringsforslaget vedtages vil det blandt andet betyde:

Konsekvenser
Forslaget vil betyde en forøgelse af tilsætningsstoffer, der i dag er tilladt i økologiske animalske fødevarer i henhold til de danske regler. Stofferne er dog tilladt i konventionelle fødevarer, og ændringen vil ikke generelt berøre beskyttelsesniveauet i Danmark.

Den danske regerings holdning er, at listen over tilladte tilsætningsstoffer bør holdes så kort og restriktiv som muligt, og forhandlingerne vil fortsat blive ført på dette grundlag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024