Uenighed om Boels nye GMO-lov

Høringssvarene på den nye GMO-lov er nu offentliggjorte. Der er generel tilfredshed med, at der kommer regler på området, men samtidig frygter bl.a. FødevareIndustrien, at det bliver for besværligt at være GMO-landmand, og at Danmark dermed mister vigtig erfaring med området.
Claus Iversen

Man får det indtryk, at det dels kan blive meget besværligt at komme i gang for den jordbruger, der ønsker at dyrke GMO-afgrøder samt, at godkendelsesprocedure, kontrol og administration kan blive både tung og omkostningskrævende for GMO-dyrkerne.

FødevareIndustrien
Det fremgår af de indsendte høringssvar, at der er en generel tilfredshed med, at der kommer klare spilleregler på området.

Samtidig frygter enkelte, at reglerne bliver så finmaskede, at der vil være ganske få landmænd, der tør give sig i kast med at dyrke GM-afgrøder.

F.eks. FødevareIndustrien i deres høringssvar:

"Man får det indtryk, at det dels kan blive meget besværligt at komme i gang for den jordbruger, der ønsker at dyrke GMO-afgrøder samt, at godkendelsesprocedure, kontrol og administration kan blive både tung og omkostningskrævende for GMO-dyrkerne."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024