Utraditionel alliance udvikler fælles fødevarestrategi
ERHVERVSUDVIKLING: Bornholms Regionskommune er gået ind i et tæt samarbejde med landmænd og producenter om at udvikle øens fødevareerhverv. Kommunen vil drive en udvikling med mere økologi og lokale specialiteter.
![På Bornholmerdøgnet skrev deltagerne deres eget personlige mål for, hvordan de vil forandre deres hverdag og indføre en lille del af kommunens strategi for at omstille Bornholm til en grøn og bæredygtig ø. Her satte borgmester Winni Grosbøll (S) sig et mål om selv at købe flere lokale fødevarer.](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=2560,f=jpeg/https://legacy.altinget.dk/images/article/161119/34993.jpg)
![Sine Riis Lund](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=64/https://legacy.altinget.dk/images/Writers/4776-sine-riis-lund-2-48.jpg)
Sine Riis Lund
Journalist og redaktørVi synes nok, at kommunen lagde for meget vægt på det økologiske, særligt i starten, og det gav mig lidt problemer i baglandet, men jeg synes, vi er landet fornuftigt i strategien.
Lars-Ole Hjorth-Larsen
Formand, Bornholms Landbrug
Det her handler rigtig meget om at mindske sårbarheden i det her erhverv, der er så vigtigt for Bornholm, at skabe nogle arbejdspladser og at styrke øens omsætning.
Winni Grosbøll (S)
Borgmester, Bornholm
- Bornholm tilbyder Danmarks bedste fødevaremiljø
- Bornholm producerer Danmarks bedste fødevareoplevelser
- Bornholm vælger lokale råvarer og produktion
- Bornholm fremtidssikrer gennem diversitet
Det er stort set ikke til at opdrive en frisk fisk på Bornholm, selvom bornholmerne bor ude midt i Østersøen.
Øen producerer cirka 500.000 svin om året. Alligevel kan man knapt finde bornholmsk svin i øens egne kølediske.
Og selvom fødevareerhvervet fylder godt på Bornholm, så er det i dag kun fem procent af den mad og drikke, der konsumeres på øen, der er lokalt produceret.