Uvist om der skal rulle hoveder i styrelse

NYHED: Forbrugerminister Lars Barfoed (K) afviser offentligt at tage stilling til, om ledelsen i Fødevarestyrelsen må lade livet som følge af de mange fødevareskandaler. Det ville alle oppositionspartier inklusive DF ellers gerne have haft svar på under samråd onsdag.

Vi ved jo alle sammen godt, at ministeren om ikke er i lommen på, så i hvert fald sidder i saksen hos DF, og vi ved også godt, at DF lægger op til at holde hånden over ministeren på bekostning af nogle hoveder i Styrelsen.

Mette Gjerskov (S)
Medlem af fødevareudvalget
Skal der ryge hoveder i Fødevarestyrelsen som følge af den manglende kontrol med virksomheder og de mange fødevareskandaler det seneste år?

Det spørgsmål ville bl.a. Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti gerne have svar fra ministeren på under onsdagens samråd.

"Jeg har jo lagt mærke til, at Dansk Folkeparti i medierne helt usmageligt har skudt på ledelsen i Fødevarestyrelsen. Jeg vil gerne høre ministerens mening om, hvorvidt det er en ny ledelse i Fødevarestyrelsen, der er løsningen på problemet," spurgte forbrugerordfører Elisabeth Geday under samrådet.

DF: Er ministeren tilfreds med ledelsen?
Formanden for fødevareudvalget og fødevareordfører for Dansk Folkeparti Christian H. Hansen har over for flere medier de seneste dage givet udtryk for, at DF ser en fyring af Fødevarestyrelsens ledelse som en åbenlys mulighed:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024