Vækst på Vestkysten

Kommuner, som rammes af nedgangen i fiskeriet, går sammen om fælles vækststrategi.
Kristian Lund Pedersen
Dokumentation
Fire vestjyske kommuner bag fælles vækststrategi, der skal medvirke til at vende udviklingen i de fiskeriafhængige områder.

Fire vestjyske kommuner - Hvide Sande, Thorsminde, Thyborøn og Hanstholm – er stærkt afhængig af fiskeriet og rammes hårdt, når f.eks. torskekvoterne reduceres.

Som andre udkantsområder er de fire kommuner desuden præget af befolkningsnedgang, forholdsvis få yngre erhvervsaktive borgere og et forholdsvis lavt uddannelsesniveau.

Vækststrategien skal hjælpe kommunerne med at overleve som bæredygtige og velfungerende samfund. Derfor retter de blikket mod andre udviklingspotentialer end fiskeriet, selvom det stadig er afgørende for områderne.

Vækststrategien fokuserer på fire indsatsområder:

• erhvervsmæssig omstilling og fornyelse • uddannelse og kompetenceudvikling • bosætning • turisme

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V), miljøminister Hans Christian Schmidt (V) og økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) hilser den ny vækststrategi velkommen.

Mariann Fischer Boel siger: - De fire kommuners samarbejdet om vækst er til inspiration for andre fiskeriafhængige områder, og jeg ser gerne, at lignende områder får glæde af initiativet. I Fødevareministeriet er vi åbne overfor en dialog med alle fiskerikommuner.

På Direktoratet for FødevareErhvervs hjemmeside, www.dffe.dk kan du læse hele erhvervsstrategien og den fælles pressemeddelelse fra Vækstsamarbejdet, der omfatter Holmsland, Ulfborg-Vemb, Thyborøn-Harboøre og Hanstholm kommuner, Viborg og Ringkøbing amter samt Fødevareministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Miljøministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024