Velfærdskyllinger til 120 kroner

NYHED: Et nyt koncept med dyre kyllinger med et velfærdsliv bag sig forsøger at gøre op med forestillingen om, at danskere ikke vil betale prisen for ordentlige fødevarer.
Fakta
  • Allégården på Fyn vil producere omkring 12.000 'velfærdskyllinger', som skal slagtes på gårdens nye fjerkræslagteri.

  • Slagteriet forventer at gennemføre de første prøveslagtninger 10. august.

  • Birgit Jensen er de seneste fem år blevet tildelt hædersprisen 'Guldsneglen', der uddeles til producenter af råvarer, som lever op til særlige høje krav om blandt andet dyreetisk velfærd. Læs mere på www.allegaardenskylling.dk.


  • Kilde: FoodCulture/Altinget
    Kyllinger skal ikke udsættes for at hænge levende på en slagtelinje eller stå som sild i en tønde i stalden.

    Det mener Birgit Jensen fra Allégården, som nu vil til at sælge kyllinger til 120 kroner stykket, skriver FoodCulture.

    Efter at have været ansat som konsulent for levende dyr på et mindre fjerkræslagteri, fik Birgit Jensen øjnene op for et marked for den type kylling, Allégården på Fyn nu vil i gang med at producere.

    "Det er ikke etisk forsvarligt at bringe en industrikylling årgang 2006 tilbage til Morten Korchs verden, men det er fuldt ud forsvarligt at give den et godt og velstimuleret liv," siger hun til FoodCulture.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024