Verden sulter og tørster

KONFERENCE: Vand, mad, fattigdom og fred. Ministre, FNs generaldirektør for landbrug samt topfolk fra dansk landbrug havde de store spørgsmål på dagsordenen i forbindelse med Dansk Landbrugspresse 100-års jubilæum.
Mikael Børsting

I dag vil verdens befolkning stige med 250.000. I morgen vil vi være 500.000 flere og inden ugen er omme, vil der være to millioner flere mennesker på jorden. Disse tal kan gøre en forpustet

Ulla Tørnæs
Udviklingsminister
Auditoriet på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole var spækket med prominente deltagere, da Dansk Landbrugspresse inviterede til konference i forbindelse med Dansk Landbrugspresses 100 år.

Blandt talerne var blandt andre udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), der var stand in for statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der havde meldt afbud på grund af EUs problemer med forfatningstraktaten.

Tørnæs fokuserede især på de store problemer, der er forbundet med verdens få ferskvandsresurser. Et problem, som bliver et af de allerstørste i fremtiden, spåede hun.

Krig om vand
"97 procent af den samlede mængde vand i verden er saltvand, to procent er frossent, og det efterlader kun en procent til landbruget, industrien og det private forbrug. Vi ved, at den globale opvarmning og udpumpning af undergrunden er med til at få det tal yderligere ned. Det er ikke så sært, at vi i de seneste årtier har talt om, at krigene i det kommende århundrede kommer til at handle om vand," sagde Ulla Tørnæs.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024