Månedens uddelinger

I Faaborg skal det gamle slagteri forvandles til folkekøkken. Svendborg får et nyt stort teaterhus, og på Bornholm skal der bygges et nyt krisecenter for kvinder og børn. Hvis man nærer den mindste tvivl om, hvorvidt fondene har blik for det lokale liv, er juli månedens liste over bevillinger et tegn på det modsatte.

På den gamle værftsø Frederiksø på Svendborg Havn, skal en gammel stålhal være BaggårdTeatrets nye teaterhus. Med en bevilling på 84,5 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden bliver det nye teaterhus en essentiel brik i udviklingen af Svendborg Havn som et nyt rekreativt område med både kulturelle og maritime aktiviteter.
På den gamle værftsø Frederiksø på Svendborg Havn, skal en gammel stålhal være BaggårdTeatrets nye teaterhus. Med en bevilling på 84,5 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden bliver det nye teaterhus en essentiel brik i udviklingen af Svendborg Havn som et nyt rekreativt område med både kulturelle og maritime aktiviteter.Foto: Michael Bager
Mikala Satiya Rørbech

Det lokale fokus står stærkt i denne måneds liste over uddelinger fra fondene. Ny Carlsberg fonden og Realdania har indledt et nyt samarbejde, som skal vise, at stedet tæller ude i 26 landkommuner. Og 13 landsbyer i kronjylland får finansiering til et fælles mødested. Blot for at nævne nogle eksempler.  

Blandt de seneste bevillinger finder man også nærstudier af edderkoppernes stærke spind, en nytårstale for børn og støtte til indkøb af dansk samtidskunst – samt bevillinger til adskillige større og mindre forskningsprojekter. Herunder et, som skal skabe en medicinsk revolution. Se hele listen, som er udarbejdet af Fondenes Videnscenter.  

UDDANNELSE, SKOLE, LEG OG BEVÆGELSE

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024