Velux Fonden kæmper havets sag, men afviser at føre politik

Gennem mere end 16 år har Velux Fonden haft miljø og bæredygtighed som mærkesag. Siden 2016 har havet fået særligt fokus. Og med en minister, der profilerer sig som ’Havets minister’ er et hav i balance nu steget til tops i den folkelige bevidsthed og på den politiske agenda. Alligevel ser fondens direktør ikke indsatsen som et politisk projekt.

I august besøgte erhvervsministeren, miljøministeren og
ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri Velux Fondens projekt i Vejle
Fjord.
I august besøgte erhvervsministeren, miljøministeren og ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri Velux Fondens projekt i Vejle Fjord.Foto: Projekt Sund Vejle Fjord / Velux Fonden
Mikala Satiya Rørbech

Der er vand til alle sider. Der er 7500 kilometer kystlinje, og ingen steder i Danmark skal man rejse mere end en time for at nå ud til havet. I modsætning til arealer på land, er der heller ingen hegn mellem offentligt og privat. Her er i princippet fri adgang. Havet ejes af os alle. Og af ingen. 

Derfor virkede det oplagt for Velux Fonden at gøre et hav i balance til en almennyttig mærkesag, siger fondens direktør Ane Hendriksen, da Altinget ringer for at høre, hvordan fonden opfatter sin egen position i klimapolitikken.

”Vi syntes faktisk, det var interessant, at havet ikke er ejet af nogen. Og vi lavede den analyse meget tidligt, at der er brug for at give havet en fælles stemme og se mere holistisk på, hvordan det bruges,” siger hun.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024