3 gode råd om at starte en fond

Vibeke Nyfos har stiftet Ebbefos Fonden sammen med sin mand Morten Ebbesen og deres to døtre Lærke og Mathilde. Her er, hvad hun har lært om at etablere en ny fond kogt ned til tre gode råd:

Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

  1.       Man skal ikke lave sin fundats for smal
”Tiderne ændrer sig og man skal også være relevante om 100 år. Der tror jeg, vi har gjort klogt i at være bevidst afsøgende her i starten. Man har jo hørt om dem, der sidder mange år senere, og så ser det helt anderledes ud, end dengang fundatsen blev lavet. Så det var vigtigt for os at gøre det tilstrækkeligt bredt.”

2.       Bevar autenciteten
”Det har vi talt meget om. Der er mange formaliteter og alt sådan noget, der bare skal være på plads, når man driver en fond. Men det er jo altsammen skabt ud fra det hjerte man har for en sag, så vi prøver at bevare den ånd og forundring, der satte det hele i gang.”

3.       Brug dine muligheder for at bygge partnerskaber og lyt til andre 
”Det er vigtigt for os hele tiden at blive klogere, lytte og være åbne. Vi bliver irrelevante, hvis vi kun støtter indsatser og initiativer, som vi selv har fantasi til at forestille os.” 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024