Danmarksdemokraterne ønsker at øremærke 50 millioner til kultur i provinsen

På finansloven bør der øremærkes 50 millioner kroner til ekstra kulturtiltag i landdistrikterne, mener Søren Espersen fra Danmarksdemokraterne. Pengene kan godt findes inden for det eksisterende kulturbudget, selvom partiet i forvejen vil beskære det med mindst 800 millioner kroner, lyder det. 

Partiet ser gerne, at nogle af pengene går til eksempelvis Dybbøl Mølle i Sønderjylland, Fregatten Jylland i Ebeltoft, Skoleskibet Danmark og Georg Stage, men vil ikke pege på konkrete finansieringsforslag. 
Partiet ser gerne, at nogle af pengene går til eksempelvis Dybbøl Mølle i Sønderjylland, Fregatten Jylland i Ebeltoft, Skoleskibet Danmark og Georg Stage, men vil ikke pege på konkrete finansieringsforslag. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Der bør puljes 50 millioner kroner til ekstra kulturinitiativer uden for de større byer.  

Sådan lyder et det i Danmarksdemokraternes finanslovsudspil for 2024.  

"Vi vil støtte foreningslivet og kulturaktiviteter, som sætter mere gang i landdistrikterne. Vi har også peget på behovet for restaureringer af eksempelvis bygninger og steder af historisk værdi. Det mener vi er meget væsentligt,” siger partiets kulturordfører, Søren Espersen.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024