Dansk nobelpristager på Folkemødet: Vi har brug for rebellerne og de skæve eksistenser

I en samtale mellem Novo Nordisk Fondens direktør Mads Krogsgaard og den danske nobelprismodtager, Morten Meldal kom sidstnævnte med en usædvanlig kommentar.

Extinction Rebellion afbrød fredag gas- og olieselskabet Total Energies taletid, men om det er den slags rebeller, nobelprismodtageren ønsker sig flere af, er nok tvivlsomt. 
Extinction Rebellion afbrød fredag gas- og olieselskabet Total Energies taletid, men om det er den slags rebeller, nobelprismodtageren ønsker sig flere af, er nok tvivlsomt. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

Det handlede blandt andet om forskning for fremtiden og behovet for at få flere unge ind på uddannelser inden for naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik, da Danmarks nobelpristager i kemi Morten Meldal og Novo Nordisk Fondens direktør, Mads Krogsgaard Thomsen torsdag satte hinanden stævne i Haveteatret midt i Allinge.

Da talen faldt på kemiprofessorens egne evner, og hvad der skal til, for at Danmark får flere som ham, var meldingen klar:

"Vi har brug for rebellerne og de skæve eksistenser. For man skal ikke tage afsæt i eksisterende viden for at blive en god forsker. Det er dem med den bedste forestillingsevne og ikke dem med den dårligste forestillingsevne, vi skal have ind på STEM-uddannelserne. Og det bliver godt for Danmark," sagde Morten Meldal som i 2022 modtog Nobelprisen i kemi. 

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024