Danske fonde sender markant flere penge ud af landet end tidligere

De danske fondes donationer til aktiviteter og modtagere uden for landets grænser er i kraftig vækst – både målt i kroner og i andel af de samlede donationer.

Danske fonde giver flere og flere penge til modtagere i udlandet og til internationalt humanitært arbejde. Hjælp til ofrene for krigen i Ukraine er et af de seneste eksempler. 
Danske fonde giver flere og flere penge til modtagere i udlandet og til internationalt humanitært arbejde. Hjælp til ofrene for krigen i Ukraine er et af de seneste eksempler. Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Et nyt amerikansk forskningscenter med fokus på genom-forskning, bioinformatik, type-2 diabetes og fedme er blevet til på millioner fra danske Novo Nordisk Fonden, som forrige år gav 290 millioner til projektet.

Forskningscenteret i Boston er et godt eksempel på Novo Nordisk Fondens ambition om at øge sit fokus på internationale aktiviteter. Samtidig er det udtryk for en tendens, som præger store dele af den danske fondsverden.

For mens danske fonde i 2016 donerede godt 800 millioner kroner til formål uden for Danmark, var tallet i 2021 vokset til 3,2 milliarder kroner. Altså næsten en firedobling i løbet af fem år. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024