Grønt fondsprojekt gør Sønderborg verdensberømt

Landets måske mest ambitiøse, fondsskabte klimaindsats foregår i Sønderborg. Her har Bitten og Mads Clausens fond været drivende i udviklingen af Project-Zero, som er skabt i tæt samarbejde med Sønderborg kommune. Ved fælles kraft er ambitionen at nå 2030 målene før alle andre. Derefter gælder det resten af verden.

BMC fondens tætte kobling til Danfoss, og fondens arbejde for den langsigtede udvikling af byen til at være i vækst og udvikling, er helt afgørende, siger direktør Brian Seeberg om forklaringen på at det er lykkedes at lave en masterplan for grøn omstilling på Als. 
BMC fondens tætte kobling til Danfoss, og fondens arbejde for den langsigtede udvikling af byen til at være i vækst og udvikling, er helt afgørende, siger direktør Brian Seeberg om forklaringen på at det er lykkedes at lave en masterplan for grøn omstilling på Als. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

I Brugsen i Høruphav er brugsuddeler Ole Høj vant til at få besøg af verdenspressen.

Senest er det britiske Sky News, der har vendt blikket mod Als, for at fortælle om Project-Zero, der vil gøre Sønderborg og omegn CO2 neutral og skabe grønne arbejdspladser. Men der har også været gæster forbi fra tyske ZDF, World Economic Forum, Det International Energi Agentur IEA og adskillige ambassadører og udenlandske virksomheder.

De kommer for at høre om, hvordan Brugsen genanvender overskudsvarme fra frysere og køleskabe og sender varmen retur ud i fjernvarmesystemet til gavn for lokale forbrugere og CO2 regnskabet.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024