Efter ungdomsorganisationers opråb: Fonde giver 16 millioner til bæredygtighed på alle uddannelser

Villum Fonden, Nordea-fonden, Grundfos Fonden og Novo Nordisk Fonden bevilliger samlet 16 millioner kroner til Uddannelse For Bæredygtig Udviklings arbejde for uddannelser, der giver børn og unge "grønt håb og handlekraft".

Baggrunden for bevillingen er et opråb i 2021 fra den samlede danske elev- og studenterbevægelse samt Den Grønne Ungdomsbevægelse.
Her krævede de ”Uddannelser for fremtiden”.
Baggrunden for bevillingen er et opråb i 2021 fra den samlede danske elev- og studenterbevægelse samt Den Grønne Ungdomsbevægelse. Her krævede de ”Uddannelser for fremtiden”.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

Et grønt skulderklap. 

Det er, hvad de otte partnerskaber for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling har fået fra fire fonde, der med et støttebeløb på 16 millioner kroner, har investeret kraftigt i danske børn og unges uddannelse indenfor klima og  bæredygtighed.

Det er Villum Fonden, Nordea-fonden, Grundfos Fonden og Novo Nordisk, der sammen står bag den store investering i grøn uddannelse. De private fondes bevilling skal spille sammen med en finanslovsbevilling på fire millioner frem mod 2027. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024