Fonds-direktører gør status efter folkemødet

Vi bad direktørerne fra Novo Nordisk Fonden, Ebbefos Fonden, Oak Foundation og Tuborgfondet dele deres takeaways fra årets møde på klippeøen. På positivlisten står flere unge, mere musik og fælles fokus på mistrivsel, biosolution og nye samarbejdsformer. Men der nævnes også skæve balancer mellem aktører, for meget styring og for lidt fornyelse af form og indhold.

Oak Foundation holdt under folkemødet til på skibet Lila Dan hvor der især var samtaler om civilsamfundets vilkår
Oak Foundation holdt under folkemødet til på skibet Lila Dan hvor der især var samtaler om civilsamfundets vilkårFoto: Michael Stoltze
Mikala Satiya Rørbech

Her er de indtryk, som Novo Nordisk Fondens direktør Mads Krogsgaard Thomsen fik med sig hjem fra folkemødet:

”Vi er dygtige i Danmark, men hvis vi for alvor skal rykke som land og finde løsninger inden for de brede samfundsdagsordener, for eksempel sundhed og bæredygtighed, er det nødvendigt med mere offentligt-privat samarbejde,” siger Mads Krogsgaard Thomsen og bemærker i den sammenhæng fordelen ved at være et meget lille land.

”Der er meget lille afstand mellem universiteter, virksomheder og stat, og det er let at få hinanden i tale, hvilket Folkemødet er et rigtig godt eksempel på. Det er tydeligt for mig at se, også fra debatterne på Bornholm, at der er både behov for og appetit på mere offentligt-privat samarbejde. Det skal vi udnytte mere fremadrettet,” siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024