Fra skolelærer og it-iværksætter til millionærer med egen fond

Efter godt et år i drift er Ebbefos Fonden ved at have fundet sit eget DNA. Vi har talt med fondens ene stifter om processen med at stifte en fond og definere den første afgørende strategi – og om at tage det bedste fra iværksætterkulturen og folkeskolen med sig ind i fondsverdenen.

Vibeke Nyfos sammen med direktør Illa Westrup Stephensen
Vibeke Nyfos sammen med direktør Illa Westrup StephensenFoto: Arthur J. Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

Der er bonede gulve, højt til loftet og trappen op er belagt med messing. Pænt, i stil med andre fonde, der lever godt af deres solide formuer. Umiddelbart er det også langt fra klicheen om de lærerværelser og it-startups, hvor fondens to stiftere førhen slog deres folder. For her er hverken lunken kaffe og lædertasker eller pizzabakker og hættetrøjer og smart i en fart. Og så alligevel lidt.

For ægteparret, der sammen har grundlagt Ebbefos Fonden, forsøger bevidst at få deres fortid som henholdsvis skolelærer og it-iværksætter med indenfor i fonden, og på den måde bygge bro mellem verdner, fortæller Vibeke Nyfos.

”Som udgangspunkt er det hele jo ansøgningsbaseret, men man kan sagtens forestille sig, at vores kærlighed falder rigtigt meget på dem, hvor man kan mærke, at de bare går ud og tager ved nældens rod og går i gang,” siger hun. 

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024