Her debatterer de fondenes indsatsområder

Altinget bugner af gode kommentarer og relevante debatindlæg. Her kommer et særligt udvalg af aktuelle debatindlæg og kommentarer om velfærd, socialpolitik, forskning, børn, trivsel, kultur og klima med relevans for de almennyttige fonde og deres samarbejdspartnere. 

Foto: Colourbox
Mikala Satiya Rørbech

Velfærd, verdensmål og fattigdom

Anbefalingerne til en velfærdsreform har affødt mange kommentarer og reaktioner de seneste uger. Mads Roke Clausen, direktør i landsorganisationen for sociale tilbud og bestyrelsesmedlem i Bikubenfonden og Liljeborgfonden mener, at Tranæsudvalgets anbefalinger sætter sociale aktører uden for indflydelse og deler udsatte mennesker op i to hold. Se indlægget her:

Også på hjemløseområdet kører debatten om effektmåling af indsatser og projekter.
”Det er umuligt at vide, om de indsatser, vi igangsætter og investerer i nu og her, har en direkte effekt på antallet af mennesker i hjemløshed, hvis vi ikke kan måle på, om antallet af mennesker i hjemløshed stiger eller falder som resultat af indsatsen,” skriver Louise Marie Pedersen, direktør i foreningen Hjemløsninger. 

I BL forholder man sig også til hjemløsereformen og mener, at det offentlige, de almene boligorganisationer og civilsamfundet skal sammen sørge for, at hjemløse ikke alene får tag over hovedet – men også den nødvendige hjælp til at lære at bo. Læs mere her :

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024