Medicinalfond ser frem til mere guldregn

Efter et år med rekordstor indtjening i medicinalvirksomheden Novo Nordisk kan fonden af samme navn se frem til at nyde godt af overskuddet. Men overskuddet ryger ikke direkte i fondens pengekasse, og det er endnu uklart, hvordan det vil påvirke fondens uddelingsaktiviteter, siger den nye finansdirektør.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Mikala Satiya Rørbech

104.000.000.000. Så mange kroner har den fondsejede medicinalvirksomhed Novo Nordisk tjent på driften i 2023. Ifølge virksomheden skyldes det gode resultat især efterspørgslen på de populære lægemidler Ozempic og Wegovy til diabetes og vægttab. I alt er indtjeningen vokset med 37 procent, og det ser ud til at fortsætte fremover.

Som ejer af virksomheden får Novo Nordisk Fonden del i overskuddet i form af dividende, aktieudbytter og eventuelle direkte donationer.

Det er dog langt fra hele overskuddet, som går til fonden og de andre aktionærer. Virksomheden regner med at geninvestere 45 milliarder, godt en trediedel af overskuddet i nye produktionsfaciliteter, og præcist, hvor meget der så tilfalder fonden, bliver først afklaret på i forbindelse med indsendelse af fondens årsregnskab senere på året.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024