Nedslag fra årets Fondsforum: I er som en stolt hankat

Den årlige fætter-kusinefest i fondssektoren foregik onsdag i sidste uge, og samlede fonde og bevillingsmodtagere til dialog om, hvad filantropien kan gøre for at omstille sig til samfundets voksende krav om bæredygtighed.

Foto: Malte Folke Ivarsson
Mikala Satiya Rørbech

Med moderator Nynne Bjerre Christensens ord var det "alle dem, der går rundt med en pengekasse oven på hovedet,” som var forsamlet til årets udgave af fondsforum. Over 400 deltagere fra alle landets fonde og en god del af de organisationer og selvstændige rådgivere, der lever af fondenes penge, havde meldt sig til dagen. Temaet var, hvordan fondenes kan omstille sig til at være mere bæredygtige i en tid, hvor samfundets forventninger om bæredygtighed og klimaansvar er i forandring.

For at sætte gang i debatten, havde Fondenes Videnscenter inviteret kommentatorer med udefra til at give deres besyv med. Og det viste sig at være en god ide. For som de konsekvente og meget ordentlige ”deklarationer” af alle paneldeltagernes indbyrdes relationer gav indtryk af, så er der mange økonomiske afhængighedsforhold mellem fondene og mellem fonde og bevillingsmodtagere. Og den slags relationer er ikke nødvendigvis det nemmeste afsæt for en spændstig debat.

For selvom der var bred enighed om vigtigheden af at tale om fondenes samfundsansvar og handlerum i forhold til klimaet – uanset om det ligger indenfor fondenes fokusområder eller ej, så kunne det hele godt gå hen og blive ”en lille smule tamt” - som en tilhører blandt publikum udtrykte det.

Måske skulle man spørge sig selv, om man også er en del af problemet?

Astrid Haug

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024