Ny forening for mindre fonde på vej

En række mindre fonde presser på for at etablere en brancheforening for de mindre fonde. Vi har brug for at tale sammen og fremtidssikre de små fonde, lyder det. Dansk Erhverv har taget tråden op, men form og afgrænsning er fortsat uklar.  

TRYG Fonden er en af de største danske fonde, men de mange mindre fonde, som også støtter lokal initiativer efterlyser nu et talerør. 
TRYG Fonden er en af de største danske fonde, men de mange mindre fonde, som også støtter lokal initiativer efterlyser nu et talerør. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Mikala Satiya Rørbech

Fra slumrende pengetank til levende og fremtidssikret samfundsaktør. Eller et spørgsmål om ren og skær overlevelse. De mindre fonde, som der er over 9000 af, har tilsammen en formue i omegnen af 1,8 milliarder kroner. De er også fælles om udfordringer, som de med fordel kunne deles mere om at håndtere.

Det mener Frederik Kortbæk, som er en af de personer, der har kontaktet Dansk Erhverv, for at få gang i en brancheforening for de små og mindre fonde.

”Problemet med de mindre fonde er, at vi lever en stille tilværelse. Den, der lever skjult, lever godt, plejer man at sige, men der er en udvikling i samfundet, som gør, at man er nød til at forholde sig til, hvem man er. Du skal forholde dig til fondens kapital. Du skal forholde dig til fondens uddelinger, og du skal også forholde dig til, hvem fonden er, og hvordan bestyrelsen er sammensat,” siger Frederik Kortbæk.

Den, der lever skjult, lever godt, plejer man at sige, men der er en udvikling i samfundet, som gør, at man er nød til at forholde sig til, hvem man er. 

Frederik Kortbæk

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024