Private midler skal hjælpe kulturlivet ind i klimakampen

Mens det nye Center for bæredygtighed i kulturen lader vente på sig, sætter Augustinus Fonden skub i den grønne omstilling med en stor bevilling til Museernes Grønne Akademi.

På arkitekturbiennalen i Venedig, som åbnede i weekenden,
handler det danske bidrag Coastal Imaginaries om naturbaserede designløsninger
i kampen mod globale udfordringer som stigende havvand og stormflod. Foto:
Rasmus Hjortshøj
På arkitekturbiennalen i Venedig, som åbnede i weekenden, handler det danske bidrag Coastal Imaginaries om naturbaserede designløsninger i kampen mod globale udfordringer som stigende havvand og stormflod. Foto: Rasmus HjortshøjFoto: Rasmus Hjortshoj
Mikala Satiya Rørbech

Kunsten står midt i klimakampen. Kunstnere tager klimaforandringer op som tema i deres værker. Klima-aktivister bruger kendte malerier for selv at komme i rampelyset med deres sag. Og nu er museerne i al stilhed på vej fra at være en del af problemet til at blive en del af løsningen.

Den grønne omstilling i museumsbranchen er skudt på vej med en bevilling på i alt 8,6 millioner fra Augustinus Fonden til Museernes Grønne Akademi, som Organisationen Danske Museer (ODM) står bag.

Siden slutningen af sidste år har akademiet været i gang med at kortlægge museernes klimaaftryk og med at finde metoder til at bringe det ned.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024