Styrelses granskning af dobbeltroller udløser millionregning og store omvæltninger i fond

En stor fond er blevet set efter i sømmene af Erhvervsstyrelsen. Det har ført til kritik for lovbrud, inhabilitet og krav om tilbagebetaling af millionbeløb. Når man bliver underlagt en granskning af Erhvervsstyrelsen, så er det alvorligt, erkender bestyrelsesformand.

Drost Fonden ejer ejendomme for cirka 800 millioner kroner i blandt andet København, Valby, Østerbro, i Ryesgade og Charlottenlund.<br>
Drost Fonden ejer ejendomme for cirka 800 millioner kroner i blandt andet København, Valby, Østerbro, i Ryesgade og Charlottenlund.
Mikala Satiya Rørbech

En 47 sider lang granskningsrapport fra Erhvervsstyrelsen kaster nyt lys over hændelser i Drost Fondens øverste ledelse, der ikke var i tråd med loven. 

Altinget har fået aktindsigt i Erhvervsstyrelsens granskning, der blev afsluttet i april, og som har ført til hård kritik af gyldne håndtryk og dobbeltroller mellem advokaterne Torben og Morten Heding Andersen, der ikke kun var far og søn, men også stifter, direktør, bestyrelsesformand og i en periode også formueforvalter i Drost Fonden. 

”Erhvervsstyrelsen har fået tusindvis af dokumenter hjem, og det er dem, der kører det. Men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at der ikke havde været noget at rydde op i,” siger Hans Christian Holm, der blev ansat som fondsdirektør i Drost Fonden maj sidste år. 

Men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at der ikke havde været noget at rydde op i,

Hans Christian Holm
Direktør i Drost Fonden

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024