Tronskiftet sender Bikubenfonden på ekstra-arbejde

Det kommende tronskifte i Kongehuset betyder ekstraarbejde ikke blot for Kongehuset, men også for nogle af de organisationer og fonde, som samarbejder med den kongelige familie. For Bikubenfonden er udfordringen særligt stor.

Foto: Albert Nieboer/AP/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Onsdag aften meddelte kongehuset i en pressemeddelelse, at alle de protektioner og æreshverv, som hidtil har været varetaget af kronprinsparret og Hendes Majestæt Dronningen ophører indtil videre. Først i månederne efter tronskiftet bliver det afklaret, hvilke organisationer, foreninger og fonde, som fremover får glæde af de royales poster.

Det gælder også for Bikubenfonden, som gennem de sidste 20 år har samarbejdet med kronprinsparret om at uddele Kronprinsparrets Priser. Hæderspriserne er Bikubenfondens årlige hædring af danske, grønlandske og færøske personligheder, der ”lyser op ved eksemplets kraft” på den kunstneriske scene eller i den sociale sektor.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som en bryllupsgave fra Bikubenfonden til DKH Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary. Men med det annoncerede tronskifte i det danske kongehus står Bikubenfonden overfor en udfordring, der som minimum handler om, hvad priserne skal kaldes fremover.  

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024