K: Flere penge til innovationsmiljøer

NYHED: De danske innovationsmiljøer trænger til et økonomisk pift, siger forskningsordfører Charlotte Dyremose (K), som vil inddrage spørgsmålet i globaliseringsforhandlingerne.
Uffe Laursen
Står det til Det Konservative Folkeparti, bliver der ført flere penge til de syv danske innovationsmiljøer, når efterårets globaliseringsforhandlinger går i gang. Det siger Charlotte Dyremose, forskningsordfører, til Altinget.

De syv innovationsmiljøer, der investerer i nye vækstvirksomheder ofte spundet ud af universitetsverdenen, har siden 1998, hvor miljøerne blev oprettet, fået den samme årlige pose penge - i alt ca. 120 mio. kr. - uden nogen form for indeksregulering.  Det skal have konsekvenser, når politikerne til efteråret skal forhandle globaliseringsmidlerne, mener Charlotte Dyremose. 

"Som minimum skal grundbeløbet indeksreguleres, men jeg ser også gerne, at innovationsmiljøerne får tilført flere midler, fordi som det er i dag, investerer miljøerne i færre og færre projekter blandt andet fordi, de har fået mulighed for at investere i samme projekt to gange," siger Charlotte Dyremose, som dog ikke vil sætte beløbsstørrelse på, hvor meget mere innovationsmiljøerne eventuelt skal tilføres.

Må investere to gange 
Som tidligere beskrevet her i nyhedsbrevet er mængden af nye investeringer fra de syv innovationsmiljøer faldet fra et gennemsnit i perioden 1998 til 2005 på 85 årlige investeringer til 51 investeringer i 2007. En af årsagerne er bl.a., som Charlotte Dyremose nævner, at man de senere år par har haft mulighed for at investere to gange i de enkelte virksomheder. Det har betydet færre penge til rådighed til nye investeringer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024