K vil have tværfagligheden ind på universiteterne

INTERVIEW: Charlotte Dyremose (K) vil lukke innovationshullet og give universiteterne løsere tøjler, siger hun i Altingets interviewserie med Folketingets forskningsordførere.
Foto: Konservative
Uffe Laursen

Jeg er meget ude at tale om vores uddannelsespolitik og endda kirkepolitik, fordi jeg også er kirkeordfører, men det sjældent, at der er nogle, der vil høre om forskning. Jeg tror, at mange synes, at forskningsområdet er lidt for nørdet.

Charlotte Dyremose (K)
Forskningsordfører

Innovationshullet skal lukkes, og der skal være flere incitamenter til tværfaglig forskning og undervisning på universiteterne, mener Charlotte Dyremose, forskningordfører hos Det Konservative Folkeparti, som i marts vendte tilbage fra veloverstået barselsorlov. Altinget har interviewet hende om hendes ambitioner på vegne af universiteterne og forskningen.

Hvorfor blev du konservativ forskningsordfører i sin tid?

"Jeg overtog jo området, da Carina Christensen blev minister i 2006, det gjorde jeg blandt andet, fordi det hænger godt sammen med uddannelsesområdet, som jeg også er ordfører for. Desuden er det et område, der kommer til at fylde mere og mere i fremtiden politisk."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024