S: Ambassader skal tiltrække universitetsstuderende

UNIVERSITETER: Danske universitetsuddannelser skal markedsføres mere i udlandet, mener Socialdemokraterne. For dyrt, siger Bertel Haarder.
Anders Heissel

Det skal blive attraktivt at slå sig ned i Danmark som udenlandsk studerende.

Christine Antorini
Uddannelsesordfører, S
Danske ambassader og konsulater skal aktivt være med til at markedsføre danske mellemlange og videregående uddannelser og dermed tiltrække flere og bedre studerende til Danmark.

Det skal give en bedre rådgivning af udenlandske studerende, der vil til Danmark og samtidig undgå, at eksempelvis nepalesiske studerende bliver lokket til Danmark på falske forhåbninger.

Det mener Socialdemokraternes uddannelsesordører, Christine Antorini, der fremsætter et beslutningsforslag, når Folketinget åbner i starten af oktober.

Vigtigt med uvildig rådgivning
"Når sager med blandt andet de nepalesiske studerende dukker op, understreger det vigtigheden i at få en uvildig og professionel rådgivning til de udenlandske studerende. Vi vil have et led ind mellem den danske uddannelsesinstitution, som kan have en økonomisk interesse, og agenten, som har økonomisk interesse i at få den studerende til landet," siger Christine Antorini.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024