Uddannelse kan blive dansk eksportsucces

INTERNATIONALISERING: Uddannelse kan gå hen at blive en dansk eksportsucces. Et politisk flertal giver nu de danske universiteter fuld adgang til det internationale uddannelsesmarked, så de kan udbyde hele uddannelser i udlandet.
Jørgen Skadhede

Det åbner bestemt for nogle markedsmuligheder, men jeg vil ikke love skatteyderne, at vi kommer til at tjene mange penge på det. Men det vil helt sikkert styrke danske universiteters navn og brand, at vi også er til stede i udlandet med vores bedste uddannelser.

Jens Oddershede
Rektorformand for Danske Universiteter
De danske universiteter får fra sommeren 2011 frie hænder til at udbyde hele universitetsuddannelser i udlandet med dansk eksamensbevis.

Dermed får universiteterne fuld adgang til det internationale uddannelsesmarked, hvilket åbner op for store markedsmuligheder ikke mindst i Asien.

Eksempelvis har Aalborg Universitet allerede planer om at etablere en uddannelse i telekommunikation i Indien.

Hidtil har de danske universiteter været underlagt en regel om, at mindst en tredjedel af uddannelsen skal foregå i Danmark. Men den regel bliver afskaffet fra næste sommer ifølge det lovforslag, som regeringen netop har sendt i høring, og som på forhånd er sikret opbakning fra Socialdemokraterne.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024