Rød plan om brugerbetaling hagles ned fra alle sider

BRUGERBETALING: Stavnsbinding og en glidebane mod brugerbetaling for alle studerende. Fra alle partier lyder der hård kritik af S og SF's forslag om en såkaldt kandidatpant.
De studerende, som vælger at tage til udlandet efter endt uddannelse, skal betale samfundet tilbage for deres gratis uddannelse, mener S og SF.
De studerende, som vælger at tage til udlandet efter endt uddannelse, skal betale samfundet tilbage for deres gratis uddannelse, mener S og SF.Foto: Colourbox.com
Jørgen SkadhedeKristian Aaskov Nielsen

Det er en glidebane og et skridt i retning af brugerbetaling, som vi ikke vil lægge stemmer til i Enhedslisten.

Johanne Schmidt Nielsen (EL)
Politisk ordfører
Studerende, som tager til udlandet for at arbejde i en længere årrække, skal betale en del af udgiften til deres uddannelse tilbage til staten, hvis det står til S og SF.

Men de to partier får overordentligt svært ved at finde et politisk flertal for den ide. Forslaget bliver haglet ned fra stort set alle sider. Både diverse organisationer og begge politiske fløje i Folketinget dumper forslaget i stærkt kritiske vendinger.

Forslaget er et overraskende brud på gratisprincippet fra rød stue. Men hverken de borgerlige partier, de Radikale eller Enhedslisten støtter tanken.

Stavnsbinding
De Radikale kalder det for stavnsbinding i en globaliseret verden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024