Minister trækker i land med udlandstvang

UDLANDSOPHOLD: Videnskabsministeren trækker sin sommerballon om at tvinge studerende på studieophold i udlandet ned igen. Den hårde kamp om medieopmærksomhed giver udmeldinger, som er klart uden for skiven.
Jørgen Skadhede

Kampen om politisk opmærksomhed er de seneste 10 år blevet så hård, at den har medvirket til at skærpe den politiske debat unødigt. Det skaber ofte uenigheder, hvor der ingen er, og politiske udmeldinger, som de fleste, inklusive afsenderen, godt ved er uden for skiven.

Niels Krause-Kjær
Politisk kommentator
Studerende skal tvinges til at tage et semester i udlandet. Sådan lød sommerens mest markante udmelding fra videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

Der var imidlertid tale om en varm sommerballon, som ministeren efterfølgende har trukket ned igen.

Nu taler hun ikke længere om et krav, men om udlandsophold som et udgangspunkt på uddannelserne, der så kan fraviges med et aktivt fravalg.

I flere debatindlæg i aviserne har Charlotte Sahl-Madsen i de seneste par uger givet udtryk for, at folk har misforstået hende, og at hun naturligvis ikke har tænkt sig at udstede noget påbud eller iværksætte folkedeportationer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024