Baghjul til Danmark i internationalt bredbånd-kapløb

BREDBÅND: Danmark sakker agterud i det internationale kapløb om hurtige internet-forbindelser.
Rasmus Nielsen

Danmark har tidligere haft et forspring på internettet, men de danske bredbånd falder tilbage i det internationale kapløb.

Hastigheden er nu så lav, at det kun rækker til en 16.-plads på den internationale rangliste. Dermed går Danmark glip af en stærk vækstmotor. Og Danmark risikerer at sakke yderligere bagud, fordi flere lande som Sydkorea, Finland, Frankrig og Tyskland investerer milliarder i hurtigere fiberoptiske bredbånd.

Bredbåndsteknologien kan både skabe øget vækst og forbedre produktiviteten i de danske virksomheder. Internationale eksperter anbefaler flere investeringer i fiberoptiske netværk.

"I dag har investeringer i bredbånd mindst samme betydning for samfundets økonomiske udvikling som investeringer i andre dele af et samfunds infrastruktur såsom veje, jernbaner og lufthavne," siger Verdensbankens ledende it-specialist, Tim Kelly, til Mandag Morgen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024