Basismiddel-udspil er ikke hjemme

BASISMIDLER: Universiteternes forslag til ny fordelingsnøgle får en blandet modtagelse af forskningspolitikerne. S, DF og K er afventende. R tilslutter sig.
Universiteternes fælles forslag til fordeling af nye basismidler er langt fra vedtaget.
Universiteternes fælles forslag til fordeling af nye basismidler er langt fra vedtaget.Foto: Julie Charlotte Christensen/Altinget.dk
Uffe Laursen

Jeg anerkender, at universiteterne har måttet lave nogle afvejninger for at blive enige, og når de gør sig den anstrengelse, må vi også give deres udspil en chance.

Marianne Jelved
Forskningsordfører, R
Tirsdag aften var de danske universiteter til møde med Videnskabsudvalget for at forklare deres fælles udspil til en model for fordeling af nye basismidler. 

Modellen, som Altinget.dk beskrev tirsdag, er bemærkelsesværdig, fordi den dels er et fælles udspil fra de otte universiteter, som ellers hidtil har været uenige om, hvordan kagen skal fordeles.

Dels lægger den stor vægt på dén bibliometriske indikator, som endnu ikke er færdigudviklet, og som der de seneste par måneder har været meget polemik omkring.

Forskere skal bakke op
Det er da også den bibliometriske indikator, som er hovedårsagen til, at forskningspolitikerne tøver med at give deres uforbeholdne støtte til universiteternes forslag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024