Datalogisk Institut i Kbh. skærer ned

KORT NYT: Datalogisk Institut på Københavns Universitet er blevet tvunget til at rydde massivt op i medarbejderstaben som et led i besparelser på Det Naturvidenskabelige Fakultet, der kører med et underskud på 70 millioner kroner.
Rasmus Nielsen

Underskuddet på naturvidenskab skal blandt andet hentes ind ved at spare på lønningerne, og det går ud over Datalogisk Institut.

Instituttet har derfor måtte skille sig af med seks af dets 27 videnskabelige medarbejdere og to administrative stillinger, skriver Computerworld.

I runde tal er det en nedskæring på cirka fire millioner kroner.

Nedskæringen betyder, at et enkelt fagområde helt bliver nedlagt, mens andre kurser kun bliver lidt berørt, forklarer Martin Zachariasen, institutleder på DIKU.

"Det har været en svær proces, hvor vi har valgt at fokusere på datalogiens kerneområder, altså de fag, der er obligatoriske på vores uddannelse," siger han.

Det nedlagte fagområde er 'numeriske metoder', som institutlederen beskriver som 'grænselandet mellem datalogi og naturvidenskabelig anvendelse', hvor forskerne lige så godt kan være tilknyttet et andet af de naturvidenskabelige institutter.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024