De to første SPIR-projekter er udvalgt

BEVILLINGER: To nye forskningsplatforme inden for energi og fødevarer har hver fået bevilget 120 mio. kr. DTU leder begge projekter, som er de første SPIR-projekter, der foregår i tæt samarbejde mellem universiteter og virksomheder.
Jørgen Skadhede
Dansk energi- og fødevareforskning får nu en saltvandsindsprøjtning, som skal være med til at fastholde dem i den internationale elite og bevare danske arbejdspladser inden for både forskning og produktion.

To nye forskningsplatforme er blevet udvalgt inden for energi- og fødevareforskning, og hver platform får et budget på 120 mio. kr. til strategisk forskning og innovation i fødevarer og intelligente energisystemer i perioden 2011-2016.

Der er tale om de første SPIR-platforme, som er et nyt initiativ fra Det Strategiske Forskningsråd (DSF) og Rådet for Teknologi og Innovation (RTI).

SPIR er en ny samarbejdsmodel, hvor flere universiteter, GTS-institutter og virksomheder går sammen om at planlægge og udføre større forskningsinitiativer på et enkelt område efter inspiration fra den såkaldte CITRIS-model, som bliver brugt i USA.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024