Dong Energy i samarbejde med Oxford University

Dong Energy har indgået samarbejde med Oxford University i et forskningsprojekt, der skal reducere omkostningerne til fundamenter på havvindmøller.
Kristian Andersen
Dong Energy har indgået samarbejde med tre førende universiteter i forskningsprojektet PISA (pile soil analysis), der skal reducere prisen på energi fra havvindmøller.

Ud over Oxford University bidrager også Imperial College London og University College Dublin i projektet. Arbejdet i PISA-projektet udføres af en branchearbejdsgruppe, der ledes af Dong Energy og består af RWE, Statoil, Statkraft, SSE, Scottish Power og Vattenfall. Projektet drives inden for rammerne af Carbon Trust Offshore Wind Accelerator (OWA)-organisationen.

Det er hovedsageligt en reduktion af tykkelsen på stålet i monopælfundamentet, der skal bidrage til en reduktion af omkostningerne.  

Glæder sig over samarbejde
Senior Vice President i Dong Energy Wind Power Bent Christensen udtaler i en pressemeddelelse, at han er tilfreds med, at det er lykkedes at indgå i samarbejde med et så anerkendt universitet som Oxford University. Han forudser, at projektet vil bidrage til væsentlige reduktioner i prisen på havvindenergi:

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024