EFSA afslutter vurdering af sundhedsanprisninger

FØDEVARER: Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet afslutter vurderingen af de sidste 35 sundhedsanprisninger af fødevarer og kosttilskud.

Siden 2008 har EFSA's ernæringspanel vurderet den videnskabelige dokumentation for i alt 2.758 fødevare-relaterede sundhedsanprisninger. De sidste 35 er nu offentliggjort.

En sundhedsanprisning giver indtryk af, at der er en sammenhæng mellem en fødevare eller en bestanddel af en fødevare og sundhed. De vurderede sundhedsanprisninger er knyttet til en generel fysiologisk funktion, som har betydning for helbredet hos den raske del af befolkningen.

Ernæringspanelet har vurderet, at det i én ud af fem sundhedsanprisninger er videnskabeligt belæg for de virkninger, som er angivet på de evaluerede fødevarer og kosttilskud. Panelet har angivet negative vurderinger i tilfælde, hvor der ikke er fundet tilstrækkelig videnskabeligt belæg for sammenhængen mellem anprisningerne og de nævnte sundhedseffekter.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024